Инбар Фридман

Израел
Дата : 6 / окт. / 2018
Час : 19:00
Адрес : ул. "Г.С. Раковски" № 98 1000 София България

Инбар Фридман Бенд

Театър на Българската армия

Инбар Фридман-китара
Еден Ладин-пиано
Флорент Нисе-бас
Стефано Лучини-барабани

Инбар Фридман започва обучението си по джаз-китара на 16-годишна възраст в училището по джаз и съвременна музика „Римон” в Израел. През 1999 г. се премества в САЩ, където завършва с отличие университета Уилям Патерсън. В Ню Йорк Инбар свири с музиканти като Майрън Уолдън, Уил Винсън, Алексис  Куадрадо, Арън Голдбърг и Дони МакКаслин. Тя също така е член на групата на Хари Уитакър заедно с Джо Магнарели, Норико Уеда и Ерик Макферсън.

През 2005 г. се завръща в Израел и скоро се присъединява към международна група включваща  певицата Лидия Филипович,  френския басист Оливие Гато,  барабаниста Били Кобъм и пианиста Камелия Бен Насър. Заедно осъществяват проекти като „Медитеранео” и „Сънят на пеперудата и имат изпълнения в Европа.

Заедно с Бен Насър тя формира Проекта „Квартет във времето“ през 2010 г. и продължава да музицира из цяла Европа и Израел. С басиста Лоран Чавоит и барабаниста Стефано Лучини квартетът пътува до подножието на Пиренеите в южната част на Франция, за да развие и запише серия от седем лирични оригинала, докато са заобиколени от огромните равнини на провинцията.

 

… Изживяване извън времето
– БИЛИ КОБЪМ

Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  1. Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  2. Нед Мак Гоуън Бенд // Sofia Music Festival 2018
  3. Инбар Фридман Бенд // Sofia Music Festival 2018
  4. Парадокс Трио и Теодосий Спасов // Sofia Music Festival 2018