Квартет на Бендик Хофсет

Норвегия
Дата : 6 / окт. / 2017
Час : 19:00
Адрес : ул. "Г.С. Раковски" № 98 1000 София България

Квартет на Бендик Хофсет

Театър на Българската армия

Квартетът на Бендик Хофсет ще бъде в София, за да представи нова и по-стара музика от своята дълга и пространна кариера.

Бендик Хофсет е саксофонист, певец и композитор. Той учи първоначално за композитор, но международният му пробив идва през 1987 г., когато заменя Майк Брекер като саксофонист в Steps Ahead. С тази група свири в продължение на 10 години.

Под свое име е записал 10 CD-та, всички в личния му стил – смесица от съвременна артистична музика с джаз и популярна музика. Участва в записите на стотици албуми, а няколко концерта за саксофон са написани специално за него.

Паоло Виначиа е един от най-търсените барабанисти и перкусионисти в Европа. Италианец по рождение, той е приел Северна Европа като свой нов дом и често прави турнета с изпълнители като Терйе Рюпдал и Арилд Андерсен.

Матс Ейлертсен е представител на поколението бас музиканти с ясно изразен личен стил. Той развива и соловата си кариера като изпълнител на ECM и лидер на група.

Хелге Иберг започва като класически пианист, но в Норвегия се налага и оставя следа като един от най-добрите композитори на оркестрова музика в страната. Характерен за него е ясен, експресивен и оригинален език, който се разширява и излиза извън езика на традиционното джаз пиано.

Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  1. Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  2. Нед Мак Гоуън Бенд // Sofia Music Festival 2018
  3. Инбар Фридман Бенд // Sofia Music Festival 2018
  4. Парадокс Трио и Теодосий Спасов // Sofia Music Festival 2018