Квартет на Бендик Хофсет

Норвегия
Дата : 6 / окт. / 2017
Час : 21:00
Адрес : ул. "Г.С. Раковски" № 98 1000 София България

Нилс Берг Синемаскоп

Театър на Българската армия
  • Нилес Берг: видео, бас, кларинет, тенор саксофон, флейта
  • Кристофър Кантильо: барабани
  • Йозеф Калердал: бас

Нилс Берг е известен като един от най-влиятелните гласове в скандинавския джаз. От дебюта си през 2004 г. той издава осем албума като водещ изпълнител и е известен с разнообразните си колаборации с най-различни изпълнители като Хакан Хелстрьом, балет Кулберг, Форсс (Forss) и Мандо Диао.

В триото Нилс Берг Синемаскоп, формирано преди седем години заедно с барабаниста Кристофър Кантило и басистът Йозеф Колердал, това отсъствие на ограничения е изведено до възможния си предел. Чрез видеоклипове на певци и музиканти от всички краища на света, групата създава нова музика и нови места, където Швеция, с помощта на прожектор поставен на сцената, се среща с Бутан, Тексас, Осака или Индия. Концертно преживяване, надхвърлящо обичайното, което изтрива границите между дигиталната и акустичната техника, всичко се случва на живо, а гостите изпълняват музиката си, прожектирани на екран зад триото.

Групата пусна три пълни албума: дебютният Попмоушън (Popmotion – 2011 г.), Гласове (Vocаls – 2013 г.) и В търсене на невероятни таланти от Пенджаб (Searching for amazing talent from Punjab – 2016 г.). Vocаls е филм, който след излъчването си по шведските кина, се разпространява дигитално на www.nilsbergcinerrxjscope.com/vocals.

 

Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  1. Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  2. Нед Мак Гоуън Бенд // Sofia Music Festival 2018
  3. Инбар Фридман Бенд // Sofia Music Festival 2018
  4. Парадокс Трио и Теодосий Спасов // Sofia Music Festival 2018