Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Мино Синелу

България, Македония, САЩ
Дата : 8 / окт. / 2016
Час : 21:00
Адрес : ул. "Г.С. Раковски" № 98 1000 София България

Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Мино Синелу

Театър на Българската армия
  • Теодосий Спасов – България (кавал, вокал)
  • Влатко Стефановски – Македония (китара, вокал)
  • Мино Синелу – Мартиника (перкусии, китара, вокал )

През 1995 г. американското списание „Нюзуик“ отбелязва, че кавалджията Теодосий Спасов е създал нов музикален жанр, схващан като направление в полето на съвременния джаз. Вярно или не, става дума за музика, която може да говори във всеки кът на света. За музициране, което отвежда слушателя към нови хибридни съчетания между традиционно и технологично, локално и глобално. За явление, в което етно-музикалните диалекти и различия са комбинирани в характеристична звучност. Това е музика, която не може да те остави безразличен… И един от най-талантливите нейни създатели е българинът Теодосий Спасов.

Влатко Стефановски е роден през 1957 г. в Прилеп / Македония в театрална семейство. Той започва да свири на китара от 13 годишна възраст. В края на тийнейджърските си години той формира групата “Леб и сол”, с което се превръща в една от най-важните фигури на музикалната сцена в бивша Югославия. Създал е 14 албума и е обиколил целия свят.

Мино Синелу, още тийнейджър той пътува на турнета и записва с музикални гиганти, като Майлс Дейвис, “Weather report”, Хърби Хенкок, Стиви Уондър. Мулти-инструментaлист, който сътрудничи в широк спектър от стилове. Определят го като уникален и невероятен талант. Днес той е известен лидер, композитор и продуцент. “The World Jazz Ensemble” показва зрелостта му като музикант и безграничната му страст за нови звуци.

Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  1. Ярон Готфрид Трио // Sofia Music Festival 2018
  2. Нед Мак Гоуън Бенд // Sofia Music Festival 2018
  3. Инбар Фридман Бенд // Sofia Music Festival 2018
  4. Парадокс Трио и Теодосий Спасов // Sofia Music Festival 2018